Κεντρική σελίδα | Χάρτης ιστοτόπου
Επικαιρότητα
Νέα
Εκδηλώσεις
Διάφορα
Νέα
ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ για τις περιβαλλοντικές προκλήσεις στη Μάνη (Νέα)
13/3/2009

Α. ΓΙΑ ΤΟΝ «ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗ» ΣΤΗΝ ΑΡΕΟΠΟΛΗ…
Την Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009 πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Οιτύλου έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα την εγκατάσταση «δεματοποιητή» απορριμμάτων, έξω απ’ την Αρεόπολη που προκάλεσε η αντιπολίτευση με τον επικεφαλής της κ. Δημήτριο Δαβάκη. Ο δεματοποιητής με βάση τους σχεδιασμούς και τα όσα έχουν ως τώρα κοινοποιηθεί σε επίπεδο φημών, από τα Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως, αλλά και από επίσημους φορείς, φέρεται ότι θα εξυπηρετεί πέντε ή εφτά Δήμους της ευρύτερης περιοχής.
Σε μια θυελλώδη συνεδρίαση παρουσία μεγάλου πλήθους διαμαρτυρομένων κατοίκων και καταγομένων εκ του Δήμου Οιτύλου που κατέκλυσαν την αίθουσα συνεδριάσεων αλλά και τους εξωτερικούς χώρους (φωτο), ήρθαν τα πάνω κάτω σε ότι αφορά την εγκατάσταση δεματοποιητή στην περιοχή.
Μετά από την έντονη αντιπαράθεση συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης έγιναν καθοριστικές παρεμβάσεις από τους παρευρισκομένους κ. κ. Γιώργο Λουκάκο - Αντώνη Καλαντώνη - Δήμητρα Λάσκαρη - Νίκο Καλαποθαράκο κ.ά.
Η συνέχεια δεν άφησε «περιθώρια» στην Δημοτική Αρχή για λήψη οποιασδήποτε απόφασης και αφού ο Δήμαρχος Π. Ανδρεάκος αρνήθηκε σε όλους τους τόνους ότι ζητήθηκε ποτέ επίσημα, από οπουδήποτε, εγκατάσταση δεματοποιητή στον Δήμο Οιτύλου, δεσμεύθηκε στην συνέχεια για πλήρη και έγκυρη ενημέρωση όλων των δημοτών για το θέμα, αν βεβαίως ποτέ υπάρξει επίσημο αίτημα από αρμόδιο φορέα.
Β. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΑΙΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΣΤΟΥΠΑ…
Με επιστολή τους στον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών φορείς και κάτοικοι της περιοχής Στούπας, Προαστείου και περιχώρων, του Δήμου Λεύκτρου της Έξω Μάνης, διαμαρτύρονται έντονα για την τρίτη φορά(!) που συγκεκριμένη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας (Vodafone) επιχειρεί και επιδιώκει να εγκαταστήσει κεραία ύψους 37 μέτρων περίπου, δίπλα σε σπίτια του Προαστείου\Πραστείου και πάνω ακριβώς απ’ την τουριστική Στούπα! Στην επιστολή -που θα παρουσιάσουμε στο επόμενο φύλλο- εκτίθενται μια σειρά από καταιγιστικά επιχειρήματα που συνηγορούν στην εύλογη και πάνδημη άρνηση για την επιχειρούμενη υποβάθμιση της περιοχής, μέσω της τοποθέτησης της κεραίας, «την τοποθέτηση αυτού του επικίνδυνου –τελικά- τερατουργήματος στη συγκεκριμένη θέση», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται. Και υπόσχονται φορείς και κάτοικοι, εκ νέου και άμεσα, δυναμικές κινητοποιήσεις με κάθε πρόσφορο τρόπο!
Για επικοινωνία και συντονισμό στην αντί-δραση αυτή, τηλ.: 27210 77474, 77777 (Σωτ. Σαραντέας) και 27210 22369 (Παν. Πολυμενέα, δικηγόρος)
Γ. ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΥΘΕΙΟΥ…
Θύελλα αντιδράσεων και στο Γύθειο για τα απορρίμματα που «βουνά» πλέον (ξανα)συγκεντρώθηκαν σε κάθε γωνιά της πόλεως και του Δήμου και δεν διαφαίνεται προοπτική απομάκρυνσής τους! Έχουν ήδη γίνει κινητοποιήσεις κατοίκων αλλά και σχολείων για το οξύτατο πρόβλημα που αφορά πλέον τη δημόσια υγεία… Ίδωμεν!